Следвайте Гласове в ТелеграмАко ще се замеряме с комисии - с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАко ще се замеряме с комисии - с
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага НС да разследва корупция на кабинета Петков и оръжията за Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Ако ще се замеряме с комисии " - с тези думи Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС разгласи на ексклузивен брифинг в Народното събрание, че парламентарната ѝ група ще инициира основаването на краткотрайна комисия в Народно събрание, която да проверява корупция по времето на кабинета " Петков ".

Тя се аргументира с изнесените пред " Свободна Европа " данни от българския проверяващ публицист Христо Грозев по отношение на военната помощ за Украйна и оръжейните поръчки от първата година на войната, когато министър председател бе Кирил Петков, а продажбата на оръжия минаваше през Корнелия Нинова - тогава министър на стопанската система и промишлеността. По-късно интернационалните издания като " Ди Велт " дефинираха българската военна помощ като основна за Украйна, до момента в който Българска социалистическа партия и Нинова повтаряха тезата за " нито един патрон за Украйна ".

Инициативата на ГЕРБ-СДС за офанзива против досегашните им сътрудници е в отговор на проекторешението на ПП-ДБ за основаване на комисия за Балкански поток. В отговор на въпрос на OFFNews Томислав Дончев съобщи, че ГЕРБ-СДС ще поддържа основаването на тази комисия.

Зам.-председателката на ГЕРБ и енергиен министър от времето на подписването на пътната карта за Балкански поток Теменужка Петкова дефинира повдигането на тематиката през днешния ден като " жалки брътвежи на едни безсилни хора ", които постоянно, когато нямат какво да кажат, повдигат тематиката за пътната карта. Петкова отхвърли тематиката за инициирането на такава комисия да е участвала в хода на договарянията за кабинет.

" Тази тематика безусловно бе сложена в последния ден, когато стана ясно, че всичко обвързвано с договарянията се проваля ", сподели тя и добави, че в последния ден тематиката е вкарана с цел да бъдат изнудвани ГЕРБ-СДС.

Петкова обаче си опонира, защото на 20 март в ефира на Българска национална телевизия тя съобщи, че тематиката за " Турски поток " е била обсъждана, само че ГЕРБ не се тормозили и биха подкрепили не една, а даже четири комисии по тематиката.

Петкова сподели още, Пътната карта не била нищо повече от подписана от нея паметна записка от среща, която била предоставена на ПП-ДБ от ДАНС. Тя обаче съобщи, че документът не бил гласуван в зала, тъй като нямало да остане време за законодателна активност.

На собствен ред Томислав Дончев сподели, че разноските по плана били единствено 2,6 милиарда лева, а приходите досега са 1,7 милиарда лева По думите му огромни планове като този се изплащал за 15 година, до момента в който Балкански поток щял да е изплатен за 5 година Той добави, че била опорка тезата, че поради Балкански поток почнала войната в Украйна, защото преносът през страната не бил спирал.

" Това е презрян опит Народното събрание да се употребява за предизборни цели... Да си дадем сметка, че ние не трябва да докарваме Народно събрание в Съдебен спор, в реплика на правораздаване ", добави той.

Даниел Митов на собствен ред съобщи, че поради остра липса на политически послания ПП-ДБ рециклират остарели тематики.

Източници: OFFNews.bg, news.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР